Champagne

Niet in voorraad

Deze karaktervolle champagne is erg fris en delicaat. Hij zal je ten allen tijde verleiden. 

APPELATIE: AOC CHAMPAGNE
CUVEE: BRUT
SAMENSTELLING: 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir, 1/3 Pinot Meunier
ALCOHOL: 12,5%
WIJNBOUW: Terroir van Hautvillers, 1er Crus. Klei- en kalksteengrond. Beheer van de wijngaard in beredeneerde wijnbouw met grondbewerking. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 30 jaar. Chablis en Cordon de Royat snoeien.
OOGST: Controle van de rijpheid op het perceel. Handmatige oogst met sortering in de wijngaard.
VINIFICATIE: Directe persing van de oogst op een traditionele Coquart-pers van 2000 kg. Elke druivensoort wordt afzonderlijk gevinifieerd. Alcoholische gisting in vaten en totale malolactische gisting. Gebruik van geselecteerde gisten. De wijnen worden vervolgens minimaal 3 maanden op de droesem bewaard, indien nodig met lichte rekken. Blind proeven en blenden in februari van wijnen van verschillende druivensoorten en jaren.
OUDER WORDEN / DEGORGEMENT: Rijping op latten gedurende ten minste 30 maanden in onze traditionele kelders, cuvée gedegoreerd 3 maanden voor verzending in een dosering van 6 g / liter. Nieuwe traditionele kurken stop. PROEFNOTITIES: Zeer mooi licht goud met een fijne bruis. Een zeer subtiele neus met tonen van rijpe witte perzik. De smaak is zeer harmonieus en in lijn met de neus. Ideaal als aperitief of bij een maaltijd.

Koel het lekkerst, op 8°C, 20 minuten in een ijsemmer, of 3-4 uur liggend op de bodem van de koelkast.

30,00 €